ریزش ۱۰۲ دلاری اونس جهانی در یک روز پیش‌بینی بورس چهارشنبه ۳۰ مهر ۱۴۰۴ پیش‌بینی قیمت دلار چهارشنبه ۳۰ مهر ۱۴۰۴ پیش‌‌بینی قیمت طلا و سکه چهارشنبه ۳۰ مهر ۱۴۰۴ اشتغال بیش از ۳۰ هزار نفر در صنعت چاپ خراسان رضوی | ۷۰ درصد اقتصاد استان برپایه صنایع غذایی است صدور ویزای کار برای اتباع افغانستانی از مهر ۱۴۰۴ آغاز شد آخرین وضعیت تشکیل مرکز جذب سرمایه‌های خارجی در خانه تاریخی «ملک» مشهد پیش‌بینی افزایش سطح کشت کلزا تا ۳۲۰۰ هکتار در خراسان رضوی صدور مجوز واردات ۱۲۰ هزار تن برنج برای تنظیم بازار در خراسان رضوی قیمت امروز خودروهای داخلی و خارجی (۲۹ مهر ۱۴۰۴) | اثر افزایش قیمت محصولات ایران خودرو در بازار آزاد نمایان شد هشدار به زعفران‌کاران | مراقب بازی دلالان باشید! کشاورزان همچنان منتظر تعیین قیمت رسمی گندم بررسی قیمت گوشت گوساله و گوسفند در مشهد (۲۹ مهر ۱۴۰۴) | ران گوسفندی چند؟ ثبت نام ۲ خودروی وارداتی آغاز شد (۲۹ مهر ۱۴۰۴) + جزئیات پایان متعادل بورس | گزارش وضعیت بازار سهام (۲۹ مهر ۱۴۰۴) سایپا باز هم محصولاتش را گران می‌کند پشت پرده بسته‌بندی‌های جعلی در بازار لوازم یدکی | قطعاتی که شب چینی‌اند و صبح کُره‌ای!  میزگرد شهرآرا درباره موانع و فرصت های صادرات در خراسان رضوی | چرخ‌های صادرات، آخرین امید حرکت اقتصاد قیمت دینار عراق در بازار آزاد مشهد اعلام شد (۲۹ مهر ۱۴۰۴) نوسان قیمت دلار در کانال ۱۰۶ هزار تومان در مشهد (۲۹ مهر ۱۴۰۴) تعرفه‌های آمریکا به شرکت‌های دنیا ۳۵ میلیارد دلار زیان وارد کردند مسیر قیمت طلا از ابتدای سال | بررسی روند صعودی طلا شوک دوم مالیات به نفت: این‌‍ بار توقیف ۳۲۹ هزار میلیارد تومان برخی نانوایی‌ها از مدار آرد دولتی خارج شدند سطح زیر کشت زعفران در خراسان رضوی ۹۵ هزار هکتار است | پیش‌بینی کاهش وزن عملکرد محصول به دلیل تشدید تغییرات اقلیمی نرخ طلا امروز در مشهد چند اعلام شد (۲۹ مهر ۱۴۰۴) وزیر اقتصاد خبر داد: راه‌اندازی صندوق‌ها و اوراق ارزی برای جذب نقدینگی مردم از صنایع غذایی تا چاپ و بسته‌بندی | مشهد از ۲ رویداد نمایشگاهی میزبانی می‌کند
سرخط خبرها

کاهش ۳۰ درصدی تقاضا در بازار طلا از ابتدای سال تاکنون | با پایان ماه صفر، قیمت طلا افزایش می‌یابد؟

  • کد خبر: ۳۵۲۴۰۲
  • ۲۷ مرداد ۱۴۰۴ - ۰۸:۱۷
کاهش ۳۰ درصدی تقاضا در بازار طلا از ابتدای سال تاکنون | با پایان ماه صفر، قیمت طلا افزایش می‌یابد؟
رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران در پیش‌بینی خود از وضعیت بازار پس از پایان ماه صفر گفت: ممکن است قیمت طلا بین یک تا سه درصد کاهش داشته باشد، اما طبق پیش‌بینی‌ها احتمالاً به‌صورت تدریجی روند افزایشی را تجربه خواهیم کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، بازار طلا و سکه در ایران در روزهای اخیر با نوسانات قابل توجهی همراه بود؛ نوساناتی که تحت تأثیر عوامل داخلی و خارجی، از جمله تغییرات نرخ ارز، افت نسبی قیمت جهانی طلا و همچنین انتظارات تورمی در اقتصاد ایران شکل گرفت. در این روز، قیمت طلای ۱۸ عیار به حدود ۷ میلیون و ۴۶۳ هزار تومان رسید که نشان‌دهنده کاهش نسبی قیمت‌ها نسبت به روز‌های گذشته است، که عمدتا ناشی از افت قیمت اونس جهانی طلا تا سطح ۳هزار و ۳۳۵ دلار بوده است.

قیمت سکه نیز در تمامی قطعات غیر از سکه گرمی کاهش یافت. سکه امامی که از پنجشنبه هفته گذشته به کانال ۸۳ میلیونی برگشته بود، روز شنبه در این کانال کاهشی است و نیم میلیون تومان ارزان شد.

نادر بذرافشان رئیس اتحادیه صنف طلا و جواهر درباره علت عقب‌نشینی قیمت طلا در ابتدای هفته جاری، گفت: «در طول هفته‌ای که گذشت حدود ۵۵ دلار کاهش اونس جهانی را داشتیم. علیرغم این کاهش بازار‌های داخلی از ابتدا تا آخر هفته افزایش قیمت طلا و سکه را تجربه کردند. یک بخشی از این افزایش به دلیل نوسان و افزایش قیمت ارز بود، بخشی دیگر اخبار سیاسی و اقتصادی و شرایط و مشکلاتی بود که در رابطه با کاهش تقاضا داشتیم. در مجموع، اما افزایش قیمت ارز به افزایشی شدن بازار‌های داخلی ما منجر شد.»

وی درباره روند قیمتی بازار طلا و سکه در روز شنبه ۲۵ مرداد ۱۴۰۴ عنوان کرد: «در این روز در بازار‌های جهانی شاهد کاهش ۲ دلاری اونس بودیم و در بازار داخلی هم طلا و سکه کاهش نسبی خوبی داشت و در مجموع هر گرم طلای ۱۸ عیار با ۱۴۲ هزار تومان کاهش در به ۷ میلیون و ۴۲۰ هزار تومان رسید. در بازار سکه هم کاهش قیمت داشتیم به طوری که سکه طرح جدید با ۸۰۰ هزار تومان کاهش به ۸۲ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان، سکه طرح قدیم با ۷۰۰ هزار تومان کاهش به ۷۴ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان، نیم سکه با ۴۰۰ هزار تومان کاهش به ۴۳ میلیون و ۸۰۰ هزار، ربع سکه با ۶۰۰ هزار تومان کاهش به ۲۵ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان و سکه یک گرمی بانک مرکزی هم با یکصد هزار تومان کاهش به ۱۴ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان رسید. حباب سکه تغییر خاصی نداشته و در بازار‌های داخلی تا این لحظه همان ۱۰ میلیون ۴۰۰ هزار تومان است.»

بذرافشان در پاسخ به این پرسش که با پایان ماه صفر و افزایش تقاضا آیا شاهد رشد قیمت طلا خواهیم بود، اظهار کرد: «از ابتدای سال تا خرداد ماه، بازار طلا ثبات نسبی مناسبی داشت، اما پس از آن افزایش اونس جهانی موجب رشد قیمت طلا در بازار داخلی شد. در ابتدای سال میلادی، زمانی که قیمت هر اونس حدود ۲ هزار و ۹۷۰ دلار بود، پیش‌بینی‌ها حاکی از رسیدن آن به ۴ هزار دلار تا پایان سال میلادی بود. این تحلیل طی شش ماه گذشته تا حد زیادی محقق شده و تاکنون حدود ۴۰۰ دلار افزایش را شاهد بوده‌ایم. اگر این روند طبق همان پیش‌بینی که معمولاً تحقق‌پذیر است ادامه یابد، قیمت طلا به‌تدریج صعودی خواهد بود و بازار‌های داخلی در سراسر جهان با افزایش قیمت مواجه می‌شوند.»

رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران ادامه داد: «از سوی دیگر بازار‌های داخلی ما با نوسانات ارز و تحولات سیاسی و اقتصادی در منطقه مواجه هستند که هر یک بر افزایش یا کاهش قیمت تاثیر دارد. از ابتدای سال، به خصوص طی دو ماه گذشته تقاضا و رکود تشدید شده است. امیدواریم با پایان ماه صفر و ورود به ماه جدید، شرایط معیشتی مردم بهتر شود، اما اینکه بازار شرایط التهاب و افزایش تقاضا را داشته باشد، باید پاسخ دهم خیر؛ چراکه قدرت خرید مردم پایین آمده و افزایش قیمت شدیدی را نخواهیم داشت. ممکن است نوسانات افزایشی یا کاهشی را به صورت تدریجی در اثر افزایش قیمت اونس جهانی، افزایش قیمت ارز و خبر‌های اقتصادی و سیاسی، داشته باشیم.»

بذرافشان با تاکید بر اینکه احتمال کاهش قیمت طلا بسیار کم است، افزود: «ممکن است بین یک تا سه درصد کاهش داشته باشیم ولی طبق پیش‌بینی‌هایی که عنوان کردم، احتمالا بصورت تدریجی افزایش را داشته باشیم. البته افزایش تقاضا به دلیل اتمام ماه صفر و وارد شدن به ایام عید را نخواهیم داشت چراکه قدرت خرید مردم در سطح جامعه پایین آمده است. حداقل بین ۱۰ تا ۳۰ درصد کاهش تولید و تقاضا را از ابتدای سال داشته‌ایم. همین امر هم باعث شده که همکاران ما به شدت دچار آسیب‌های مالی و اقتصادی شوند. قدرت خرید به شدت پایین آمده و مردم بابت خرید مراسمات خود به مصنوعات نقره و گاهی بدل روی آورده‌اند. شرایط مالی مردم متفاوت شده ولی امیدواریم پس از ماه صفر رونق به صنعت ما برگردد. من بعید می‌دانم به این سرعت شرایط تقاضا بهتر شود، ممکن است به صورت تدریجی این امر رخ دهد.»

منبع: اقتصاد ۲۴

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->